Contact Us
Héctor Alterio y José Luis Merlín
"Como hace 3000 años..." - INCLOS A LA ODA DE BARCELONA
Producciones Lastra presenta el recital de poesía “Com fa 3.000 anys” interpretat per Héctor Alterio (Premi Goya Honorífic 2.004 i Premi Max al millor actor protagonista 2.005) i acompanyat per José Luis Merlín a la guitarra. Aquest projecte és la culminació d’un desig personal d’Alterio per interpretar una selecció de poemes (principalment de León Felipe) amb el que s’identifica plenament.

La proposta d’Alterio per aquest recital és summament original ja que no recita poemes d’una manera clàssica sino que els interpreta. D’aquesta forma no és la mètrica o la melodia les que marquen el seu camí sino la interpretació; no tan sols l’essència sino l’actuació.

El repertori d’aquest superb espectacle representa la perfecta armonia entre la interpretació (de la mà d’Héctor Alterio) de poemes de León Felipe, Antonio Esteban Agüero i Pablo Neruda i les composicions originals per aquests poemas de Joaquín Turina, Ástor Piazzolla, Joaquín Rodrigo, Francisco Tárrega i José Luis Merlín.

La selecció dels textos d’aquestes obres, no tenia un denominador comú, no obstant això ressalten la manifestació d’uns sentiments comuns entre els autors i l’intèrpret, coincidències que existeixen degut a la implicació emocional d’Héctor amb l’espectacle. Destaca especialment la presència de textos de León Felipe degut a l’antiga admiració d’Alterio per aquest poeta maldit que té en el seu haver infinitat de retrets a la humanitat.

Aquesta proposta està inclosa en circuits com el de l'ODA de la Diputació de Barcelona i s'ha presentat amb gran èxit a la programació de diversos teatres com el "Teatre Municipal de Sabadell", "Teatre Principal de Mallorca", "Teatro Leal de Tenerife", o el "Teatre de Sant Andreu de la Barca" i per descomptat també és ideal per ser programat tant en entorns de marcat caràcter cultural i intimista, com a esdeveniments relacionats amb cicles literaris, fires del llibre o festivals de poesia.

José Luis Merlín

Guitarrista, professor i compositor. Les seves obres són executades i gravades per un gran numero de guitarristes d’arreu del món.

L’acompanyament de Merlín per aquesta obra es sostè inevitablement per l’improvisació a partir del temes que tracten els poemas i la inflexió i modulació de l’intèrpret. Fa us d’una tècnica similar a la dels guiterristes flamencs però recolçada per a peces d’Isaac Albéniz, Francisco Tárrega, Joaquín Turina o Astor Piazzolla i perfilada per la veu d’Alterio.
diseño web   C/ Estrella Polar 12, 5 Izq – 28007 Madrid Tel : (+34) 91 521 77 23 | E-mai: info@produccioneslastra.com